Analiza

Svaka čast!

Hajduk prošao Koper; što treba popraviti prije Stromsgodseta?

pravi | 07/2015

Hajduk je odigrao iznimno pametnu i zrelu utakmicu. Ova je momčad vrlo mlada, pa to pripisujem treneru Buriću i crtam mu još jedan plus u mojoj glavi. Igra Hajduka nije bila slaba nego pametna. Nakon najboljeg mogućeg otvaranja utakmice, Hajduk se malo povukao jer je Koper morao napasti. Igrali su na kontre i polukontre, kako je i pao drugi gol.

Njime je Jefferson pokazao da je pravo pojačanje za Hajduk: doprinosi i u obrani u napadu, te daje sigurnost ovoj mladoj momčadi, osobito Baliću da slobodno smije krenuti naprijed. Balić stagnira zadnjih par utakmica, što je zabrinjavajuće za Hajduk pa mislim da bi protiv Istre trebalo odmoriti, a u igru ubaciti Sušića. On je prošlu sezonu odigrao loše. Nakon što ga je Inter zafrknuo, to mu je utjecalo na psihu pa je bio presebičan, išao u dribling kojeg su protivnici lagano zaustavljali. Mislim da mu je upravo ovo trebalo. Par utakmica na klupi da vidi da Hajduk ne ovisi o njemu i da ovaj Hajduk igra timski. Ono ubacivanje u prostor je pokazalo da on i dalje ima znanje, no udarac je bio pod pritiskom tog neigranja, pa mi nije bilo čudno što je promašio. Caktaš je sve bolji i bolji i pokazuje stari sjaj koji ga je krasio prije dvije sezone.

Moram istaknuti bekove: Tudor je evidentno umoran od ovog tempa igranja, no tko će igrati? A Pejić me jako iznenadio. Inače, najlošiji Hajdukov igrač je odigrao sasvim dobru utakmicu, najbolju u Hajduku. Bila je ona jedna situacija kad je išao na igrača s loptom, umjesto da brani zonski, no srećom se nije dogodilo ništa opasno. No, sljedeći put?

Još jedno ugodno iznenađenje je bio Tomislav Kiš. Ne zbog gola kojeg može zabiti svatko nego zbog rastrčanosti i borbenosti te igri u oba smjera. To je nešto što dosad nismo vidjeli od Kiša, no moramo vidjeti kako će se nositi s Ohandzom. I ako mi netko može objasniti zašto Ohandza nije igrao, a štedio se protiv Splita za ovu utakmicu?

I za kraj našem kapetanu očito nedostaje prijatelj Maloča, pa otkad njega nema igra sve slabije i slabije. Napravio je lošu ofsajd zamku umjesto da čuva prostor te je tako pao gol Kopera. Hoćemo li konačno vidjeti i tog Ukrajinca Biljija?

Sve u svemu, svaka čast treneru Buriću i mladoj ekipi i sretno protiv uvijek neugodne Istre!

Hajduk živi vječno, Bog i ni’ko više!

Respekt: duje_kh, kvarner9,

Slažem se: Gavran, Losovius,

Dobro detektirane pozitivne i negativne stvari, ne bi samo bilo loše da se slijedeći put malo pozabaviš i uzrocima koji su do toga doveli – Losovius, 24.7.15. 12:54, 0 1 0

Jedino se ne slažem da baš svatko može zabiti ono što je Kiš zabio, jer se prije svega ne bi svatko našao prvi na lopti, a bome ni pucao tako precizno. Ostalo je ok. – Gavran, 24.7.15. 13:11, 0 0 0

To je više hiperbolično jer Kiš najčešće daje ovakve golove, stoga ga ne treba previše hvaliti dok ne zabije "pravi" gol. – pravi, 24.7.15. 13:20, 0 0 0

Prati nas

©2022. Sva prava pridržana.