Analiza

Plači, Buffone crni

Real Madrid obranio titulu Lige prvaka!

pravi | 04.06.

Možda je sinoć Mandžukić zapjevao Buffonu onu našu pjesmu: “Plači, brezo bijela i ja ću za tobom, otišla je kanta vel’ka, nije rekla zbogom.”  Unatoč njegovoj veličini, pitanje je hoće li moći i s četrdeset godina na leđima braniti na vrhunskoj razini. Ovo je bila najvjerojatnije posljednja prilika za legendarnog Talijana i najveći pehar. Najtužnije od svega je to što on nije kriv.
Veliki taktičar Allegri nadmudren je od neiskusnog Zidanea. Pomalo nevjerojatno. Real nije iznenadio. Ista formacija, isti igrači. Jedino što se može reći da je novo jesu prizemne lopte koje su iznenađivale Juventusovu obranu ponovno i ponovno. Zizou je fantastično to iskoristio. Reći ću samo da su za prvi gol krivi Mandžukić i Chiellini. Kad su njih dvojica zadnji put pogriješili u obrani? Ja se ne sjećam. Dovoljno je pogledati taj gol da bi se razumjela čitava utakmica. Juventus je podbacio kao kolektiv. Najprije Dybala, a onda svi ostali. Mladi Argentinac odigrao je ispod svog renomea. Zanimljiv igrač kojem predviđaju velike stvari ne može sebi dopustiti ovakvu igru u finalu Lige prvaka. Djelovao je potpuno izgubljen među agresivnim Madriđanima od kojih je Casemiro odigrao perfektnu utakmicu. Mandžukić se trudio kao i uvijek. Zabio je najljepši gol u karijeri, ali vjerojatno i najljepši u finalima LP-a. No više od toga nije mogao. Nedostajali su mu Dybala i Higuain koji nije imao prostora da bilo što napravi. Loš prvi dodir uništio mu je svaku potencijalnu priliku.
Prošlo sam ljeto bio siguran da će Hrvatska dobiti Portugal. Jučer sam bio siguran da će Juve dobiti Reala. No, najteže od svega mi pada što je Real Madrid ušao u povijest kao prvi klub koji je obranio naslov Lige prvaka. Kao navijač Barcelone, to ću stvarno teško preboliti.

Drži se. – IstraSport, 4.6.17. 21:50, 0 1 0

Povezane analize

Prati nas

©2022. Sva prava pridržana.